Teresia Hjelm, sjuksköterska

Teresia arbetar på Sabbatsbergsgeriatriken och menar att eftersom vi har så kul ihop och jobbar så bra tillsammans kan man ta sig igenom alla slags dagar. Även om det är stressigt så stöttar vi varandra och det blir en bra dag.

Teresia Hjelm

"Det är kul att komma till jobbet varje dag" 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att jag får ta om hand om sjuka människor och göra att de känner sig så bra som möjligt.

Vad är det bästa med att jobba här?

Jag tycker att jag har så himla bra arbetskamrater och det är det som är absolut det roligaste. Det gör att det är kul att komma till jobbet varje dag och jag ser fram emot arbetsdagen. Sedan tycker jag att det är ett väldigt bra sjukhus på det sättet att det är lagom stort. Man känner ett sådant stöd också att det inte bara är jag som sjuksköterska som har den uppgiften utan vi har arbetsterapeuter, sjukgymnaster, läkare, undersköterskor. Det finns kurator i huset, logopeder och dietist. Det ska finnas all hjälp man behöver och tillsammans kunna ge den vården som behövs.

Vad är det med läkemedel som du tycker är intressant?

Det är en så stor del av en sjuksköterskas uppgift och att då vara insatt och få vara med i utvecklingen tycker jag är väldigt viktigt och att man känner sig uppdaterad hela tiden. Jag har ju läkemedelsansvar vilket jag som sjuksköterska tycker är väldigt kul. Det är ju en av de stora uppgifterna vi har, att ge läkemedel, och att ha det ansvaret gör att jag lär mig väldigt mycket och blir väldigt insatt. Jag beställer läkemedel och håller efter i läkemedelsrummet och ser till så att allting finns.

Om någon skulle söka jobb här, varför skulle man börja jobba här?

Då skulle jag säga att det är därför att vi har så kul ihop och för att vi jobbar så bra tillsammans och då kan man ta sig igenom alla slags dagar. Även om det är stressigt så stöttar vi varandra och det blir en bra dag.

Tack Teresia.

Jobba med Teresia

Vill du ha ett lika givande och stimulerande jobb som Teresia? Du hittar alla våra lediga jobb för sjuksköterskor inom geriatrik i Region Stockholms jobbank.