Välkommen till kognitiva mottagningen

Välkommen till vår specialistmottagning för minnesutredningar. Till oss kommer du efter remiss från läkare på din vårdcentral eller husläkarmottagning.

Om du är över 65 år har du möjlighet att genomgå en så kallad utvidgad minnesutredning hos oss. Du ska först ha genomgått en basal minnesutredning via din husläkare på vårdcentral eller hos annan behandlande läkare. 

Vid en utvidgad utredning får du träffa olika yrkeskategorier. I mottagningsteamet arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och neuropsykologer. Utredningens omfattningen varierar, men från nybesök till sista besök tar det mellan 1-3 månader.

Vid ditt första besök får du träffa en läkare som tillsammans med dig lägger upp en plan för din utredning hos oss. Besöket tar ungefär en timme.

Utredningen består av en eller flera olika undersökningar och provtagningar och avslutas med ett återbesök till någon av våra specialistläkare.

Vid det första och det sista besöket hos läkare önskar vi om möjligt att en närstående följer med.

Vårt upptagningsområde är i första hand boende i Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Lidingö.

Kontakta kognitiva mottagningen

Telefonnummer: 08-123 380 46 
Telefontider: Måndag-fredag 9-10 och 13-14

Enhetschef: Susanne Jansson Englund
Ansvarig läkare: Miriam Hedin Yangbyn


Våra e-tjänster
Hitta till oss

Hitta till oss

Vi finns på på Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5 i Stockholm.

Huvudentrén har öppet måndag-fredag 06.30-19, lördag-söndag 08.30-19. För besök övriga tider var god ring på porttelefonen till höger om entrén. 

För dig som kommer med bil finns det bra med parkeringsmöjligheter. Dels utanför huvudentrén till sjukhuset på Olivecronas väg 5, men också utanför ingången på Olivecronas väg 1.

Kommer du med kommunala transportmedel är tunnelbana/pendeltågstation Odenplan närmast. Besök sl.se för aktuell information.