Välkommen till kognitiva mottagningen

Välkommen till vår specialistmottagning för minnesutredningar. Du kommer till oss efter remiss från läkare på din vårdcentral eller husläkarmottagning.

Om du är över 65 år har du möjlighet att genomgå en så kallad utvidgad minnesutredning hos oss. Du ska först ha genomgått en basal minnesutredning via din husläkare på vårdcentral eller hos annan behandlande läkare. 

Vid en utvidgad utredning får du träffa olika yrkeskategorier och omfattningen av utredningen kan variera. I mottagningsteamet arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och neuropsykologer.

Vid ditt första besök får du träffa en läkare som tillsammans med dig lägger upp en plan för din utredning hos oss. Besöket tar ungefär en timme.

Utredningen består av en eller flera olika undersökningar och provtagningar och avslutas med ett återbesök till någon av våra specialistläkare.

Den totala utredningstiden från nybesök till återbesök kan vara 1-3 månader. Vid det första och det sista besöket hos läkare önskar vi om möjligt att en närstående följer med.

Du behöver en remiss från din husläkare eller annan behandlande läkare för att få komma till oss. Vårt upptagningsområde är i första hand Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Lidingö.

Kontakta kognitiva mottagningen

Telefonnummer: 08-123 380 46 
Telefontider: Måndag-fredag 9-10 och 13-14

Omvårdnadschef: Katarina Buchta 
Ansvarig läkare: Miriam Hedin Yangbyn

Hitta till oss

Vi finns på på Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5 i Stockholm.

Huvudentrén har öppet måndag-fredag 06.30-19, lördag-söndag 08.30-19. För besök övriga tider var god ring på porttelefonen till höger om entrén. 

För dig som kommer med bil finns det bra med parkeringsmöjligheter. Dels utanför huvudentrén till sjukhuset på Olivecronas väg 5, men också utanför ingången på Olivecronas väg 1.

Kommer du med kommunala transportmedel är tunnelbana/pendeltågstation Odenplan närmast. Besök sl.se för aktuell information.