Sara Olsson, sjuksköterska

Sara Olsson har jobbat som sjuksköterska i två år. Idag arbetar hon på Jakobsbergsgeriatriken. "Vi har väldigt roligt. Jag har nog aldrig tyckt att det har varit jobbigt att gå till jobbet, faktiskt." Hör Sara berätta mer i filmen. 

Sara Olsson

"Jag har nog aldrig tyckt att det har varit jobbigt att gå till jobbet, faktiskt."

Vilka viktiga egenskaper behövs i ditt jobb?

Jag tror… att man är lyhörd. Man har bra samarbetsförmåga. Man kan känna empati, att man har förståelse för andra människor. Att man är öppen och kan ta in.

Varför trivs du med att jobba här?

Vi har väldigt bra sammanhållning i personalgruppen, framför allt. Sedan jobbar vi väldigt tajt i vårt team, jättebra teamkänsla. Vi jobbar ju… vi är ett ganska litet sjukhus, vilket gör att vi har ganska nära kontakt och nära möjlighet till att prata med de andra professionerna väldigt lätt.

Tillsammans med våra paramedicinare och läkarna sitter på avdelningen. Det är överläkarna som sitter lite längre bort, men de är alltid anträffbara. Det tycker jag är jättebra.

Sedan har vi väldigt roligt. Jag har nog aldrig tyckt att det har varit jobbigt att gå till jobbet, faktiskt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att man hjälper… hela grejen att man känner att man är betydelsefull och hjälper andra. Att typ få en kram av en patient när de åker hem eller känna den här tacksamheten av anhöriga. Det gör ju jättemycket.

Vad har patienterna lärt dig?

Alla är vi olika. Alla är unika och man måste ha ett individuellt arbetssätt. Man måste gå in nollställd till en patient. Det är nog det främst som jag har lärt mig.

Tack Sara!