Avdelning 72

Akutgeriatrisk vårdavdelning för patienter med bärarskap av MRSA (meticillin resistent staphylococcus aures).

Vi är specialiserade på vård av äldre och tar emot dig som försämrats i din kroniska sjukdom eller nyinsjuknat med akuta besvär av olika slag och har ett samtidigt bärarskap av multiresistent bakterie, främst MRSA. Vi erbjuder utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering. Avdelningen har enkelrum med tillgång till egen toalett och dusch.

Vi arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi har även tillgång till dietist, kurator och logoped.

Vi har ett nära samarbete med andra medicinska och kirurgiska specialiteter, andra vårdverksamheter, öppenvårdsrehabilitering, primärvård och kommun.

Välkommen att ringa oss om du har några frågor.


Avdelning 72

Telefonnummer: 08-123 380 72

Enhetschef: Sandra Palomera Silva

Ansvarig läkare: Robert Karlsson

Hitta till oss

Vi finns på Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5

Service på sjukhuset

På Sabbatsbergs sjukhus finns det restaurang med kombinerat café och kiosk som har öppet 07.00 - 16.00 måndag-fredag. 

För dig som kommer med bil finns det bra med parkeringsmöjligheter. Dels utanför huvudentrén till sjukhuset på Olivecronas väg 5, men också utanför ingången på Olivecronas väg 1.

Kommer du med kommunala transportmedel är tunnelbana/pendeltågstation Odenplan närmast. Besök sl.se för aktuell information.

Huvudentrén har öppet måndag-fredag 06.30 - 19.00 samt lördag-söndag 08.30-19.00. För besök övriga tider var god ring på porttelefonen till höger om entrén. 

Välkommen!