Kognitiv mottagning (fd Minnesmottagning)

Vi är en specialistmottagning för utredning av misstänkt demenssjukdom.  

Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskydd redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. 

Vid frågor är du välkommen att ringa oss.

Telefonnummer 08-123 380 46

Telefontid 9-10 och 13-14

Om du är över 65 år har du möjlighet att genomgå en så kallad utvidgad minnesutredning hos oss. Du ska först ha genomgått en basal minnesutredning via din husläkare på vårdcentral eller hos annan behandlande läkare.

Vid en utvidgad utredning får du träffa olika yrkeskategorier och omfattningen av utredningen kan variera. I mottagningsteamet arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och neuropsykologer.

Vid ditt första besök får du träffa en läkare som tillsammans med dig lägger upp en plan för din utredning hos oss. Besöket tar ungefär en timme.

Utredningen består av en eller flera olika undersökningar och provtagningar och avslutas med ett återbesök till någon av våra specialistläkare.

Den totala utredningstiden från nybesök till återbesök kan vara 1-3 månader. Vid det första och det sista besöket hos läkare önskar vi om möjligt att en närstående följer med.

Det behövs en remiss från husläkare eller annan behandlande läkare för att få komma till oss.

Vårt upptagningsområde är i första hand Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm och Lidingö.

Hur får jag vård?

För att komma till oss behöver du en remiss. Din vårdcentral eller husläkare gör en första bedömning och avgör om ditt tillstånd kräver geriatrisk vård eller besök på Kognitiv mottagning. Om du är i behov av det skickar vårdcentralen/husläkarmottagningen en remiss till oss. När vi fått remissen skickar vi en kallelse hem till dig.

Information till dig som är remittentKontakta oss

Du når oss på telefonnummer
08-123 380 46

Våra telefontider är
Måndag-fredag 9-10 och 13-14

Maria Sommar
Enhetschef

Malin Engström
Ansvarig läkare

Hitta till oss

Vi finns på Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5

Service på sjukhuset

På Sabbatsbergs sjukhus finns det restaurang med kombinerat café och kiosk som har öppet 07.00 - 16.00 måndag-fredag. 

För dig som kommer med bil finns det bra med parkeringsmöjligheter. Dels utanför huvudentrén till sjukhuset på Olivecronas väg 5, men också utanför ingången på Olivecronas väg 1.

Kommer du med kommunala transportmedel är tunnelbana/pendeltåg station Odenplan närmast. Besök sl.se för aktuell information.

Huvudentrén har öppet måndag-fredag 06:30-19.00 samt lördag-söndag 08.30-19.00. För besök övriga tider var god ring på porttelefonen till höger om entrén. 

Välkommen!