Välkommen till Kognitiva minnesmottagningen

Välkommen till vår specialistmottagning för minnesutredningar efter remiss från läkare.

Information om besök

Munskydd vid besök
Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära det redan när du kommer till oss. Om du inte har något munskydd får du ett här på plats.

I dagsläget är antal medföljande begränsat till en person.

Vid frågor är du alltid välkommen att ringa oss på 08-587 322 10.

Vi utreder misstänkt demenssjukdom och sviktande minnesförmåga främst hos dig som är över 65 år och bor i Upplands-Bro, Järfälla, Sundbyberg och vissa delar av Solna.

Specialistmottagning

Kognitiva mottagningen är specialiserad på olika sjukdomar som kan drabba minnet. Att ha svårigheter med minnet kan bero på många saker och hos oss utreder vi orsakerna.

Om utredningen visar att det handlar om en demenssjukdom är det viktigt att bedöma typ och svårighetsgrad för att ge rätt vård och behandling. Utredningens omfattning varierar från person till person men brukar ta mellan 1-3 månader.

Tips och råd

Vi erbjuder patienter och närstående tips och råd kring bemötande vid demenssjukdom samt stödsamtal. Vi förmedlar också kontakt till olika demensföreningar och demenssjuksköterska i kommunen.

Du behöver remiss för att komma till oss

För att komma till oss och påbörja en minnesutredning ska du ha genomgått en basal utredning och fått en remiss från din vårdcentral. Remissen skickar din läkare till oss. Efter vi mottagit remissen skickar vi en kallelse hem till dig.

Kontakta oss

Telefonnummer
08-123 387 20

Telefontid
Måndag - torsdag 8 - 12, 13 - 16
Fredag 8 - 12

Eva-Sofie Nilsson

Enhetschef

Hitta till oss

Vi finns på Jakobsbergs sjukhus, Birgittavägen 2A