Välkommen till kognitiva mottagningen

Välkommen till vår specialistmottagning för minnesutredningar. Du behöver en remiss från din läkare på vårdcentralen för att få en tid hos oss.

Bra att veta om besök hos oss

  • Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära det redan när du kommer till oss. Om du inte har något munskydd får du ett här på plats.
  • I dagsläget är antal medföljande begränsat till en person.
  • Vid frågor är du alltid välkommen att ringa oss på 08-123 421 30.

Vi utreder misstänkt demenssjukdom och sviktande minnesförmåga främst hos dig som är över 65 år och bor i Upplands-Bro, Järfälla, Sundbyberg och vissa delar av Solna.

För att påbörja en minnesutredning hos oss ska du ha genomgått en så kallad basal minnesutredning på vårdcentralen. Om din läkare sedan bedömer att en vidare utredning behöver göras får vi en remiss därifrån. Efter vi mottagit remissen skickar vi en kallelse hem till dig.

Specialistmottagning

Kognitiva mottagningen är specialiserad på olika sjukdomar som kan drabba minnet. Att ha svårigheter med minnet kan bero på många olika saker och hos oss utreder vi orsakerna genom att göra en så kallad utvidgad minnesutredning.

Vid ditt första besök träffar du en läkare för samtal och för att genomgå en kroppslig undersökning. Då tas bland annat EKG, längd, vikt och blodprover. Du får också göra ett minnestest. 

Efter samtalet med läkaren kommer ni överens om fler tider för andra undersökningar.

Längden på utredningen varierar från person till person men brukar ta mellan 1-3 månader.

Vi som arbetar här är läkare specialiserade på minnesproblematik och äldre, men här finns även sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare.

Tips och råd

Vi erbjuder patienter och närstående tips och råd kring bemötande vid demenssjukdom samt stödsamtal. Vi förmedlar också kontakt till olika demensföreningar och demenssjuksköterska i kommunen.

 

Sommarstängt v. 27-32

Veckorna 27-32 har vi stängt för besök men kommer att vara tillgängliga via telefonsvarare och ringa upp de som lämnar ett meddelande.

Vård efter dina behov

Med lång erfarenhet och mycket kunskap  erbjuder vi dig en trygg och säker vård utifrån dina behov och förutsättningar.

Välkommen att ringa oss om du har några frågor.

 

Telefonnummer: 08-123 387 20

Enhetschef: Eva-Sofie Nilsson

Telefontid: Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12

Hitta till oss

Vi finns pÄ Jakobsbergs sjukhus, BirgittavÀgen 2A

Service på sjukhuset

På Jakobsbergs sjukhus finns ett café som har öppet 08.00 - 17.00 måndag-fredag. Det finns också tillgång till apotek, frisör och fotvård.

För dig som kommer med bil finns det parkeringsmöjligheter utanför huvudentrén till sjukhuset.

Kommer du med kommunala transportmedel är pendeltågstation Jakobsberg närmast. Besök sl.se för aktuell information.

Huvudentrén har öppet måndag-fredag 06.30 - 19.00 samt lördag-söndag 08.30-19.00. För besök övriga tider var god ring på porttelefonen till höger om entrén. 

Välkommen!

Senast ändrad 2022-08-03