Palliativt kunskapscentrum söker sjuksköterska med ansvar för fortbildning

Vill du följa med oss på vår spännande resa och arbeta med utbildning i palliativ vård?

Palliativt kunskapscentrum i Stockholms län, PKC, samfinansieras av Region Stockholm och kommuner i Stockholms län. PKC har uppdrag att öka kunskapen om palliativ vård hos alla personalgrupper som vårdar personer i behov av palliativ vård.

Vi söker dig som är sjuksköterska, är vidareutbildad inom palliativ vård, och har en drivkraft att förmedla din kunskap om palliativ vård till andra.

Du kommer ingå i en engagerad arbetsgrupp som stöttar varandra och som arbetar mot gemensamma mål. Verksamheten erbjuder handledning, pedagogisk handledning, internutbildning, deltagande i nationella och internationella konferenser med mera.

Snart är alla kommuner med i PKC-samarbetet och akutsjukvården, geriatriken och primärvården önskar alltmer utbildningsinsatser. Att erbjudan utbildning för den specialiserade palliativa vården fortsätter vi med förstås.
Vi behöver därför vara fler som utbildar på plats i de olika verksamheterna och via digitala plattformar. Att vara delaktig i framtagandet av nya utbildningar och följa upp utbildningsinsatser ingår självklart i uppdraget. Att på olika sätt bidra med att sprida ny kunskap inom kunskapsfältet palliativ vård ingår också i arbetsuppgifterna.

Anställningen är tills vidare och tjänstgöringsgraden kan variera mellan 50–100%. Anställningen kan kombineras med en klinisk anställning.

Kvalifikationer:

  • Erfarenhet av att arbeta med palliativ vård inom olika vårdgrenar är önskvärt.
  • Dokumenterad utbildning inom ämnesområdet Palliativ vård.
    Önskvärt men inte nödvändigt är en Masterexamen i vårdvetenskap – palliativ vård.
  • Egen erfarenhet av undervisning är meriterande
  • Mycket god förmåga att arbeta självständigt och mycket god samarbetsförmåga.

Mer information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Fredrik Sandlund.
Kontakt via epost: fredrik.sandlund@regionstockholm.se

Sista ansökningsdag är 15 augusti. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm